Bistro

Szuflada Bistro to miejsce dla tych co szukają kuchni opartej na lokalnych produktach, ser koryciński, wędliny robione przez właścicieli, swoje kiszonki i konfitury.
Zdrowe podejście do kuchni i pasja gotowania. Kawa podobno najlepsza w mieście a do niej domowe wypieki.
Drinki to nieraz ciekawe połączenia smaków ziół i, nawet, warzyw z alkoholem.
Piwosze też odnajdą swoja półkę w lodówce, mamy duży wybór rzemieślniczych i regionalnych piw z całej Polski.
Wieczorami, głównie na dolnej sali, często gości kultura. W kameralnym otoczeniu odbywają się koncerty, Stand-Upy czy występy teatralne.

Galeria


Menu

menu
menu wiosna

Przystawki

  • Smażony ser koryciński ze szparagami i borowikami 16 zł
  • Deska wędlin z własnej wędzarni 12 zł
  • Kopytka z pomidorami, różą i dojrzewającą szynką wołową 16 zł
  • Tatar wołowy z piklami suszonym żółtkiem i śmietaną z tartym chrzanem 19 zł
  • Bagietka z pieca z hummusem, masłem z pyłkiem kwiatowym i pate 12 zł
  • Wędzona sielawa z majonezem limonkowym 8 zł
  • Smalec z ogórkiem kiszonym 8 zł

Zupy

  • Bulion z kaczki z dzikim czosnkiem i imbirem 12 zł
  • Żurek w chlebie z jajkiem w koszulce 12 zł

Sałaty

  • Marynowany burak z serem korycińskim, kwiatami czarnego bzu i orzechami włoskimi 15 zł
  • Sałatka z zielonego jabłka , selera naciowego i winogron 15 zł

Dania główne

  • Schabowy z kremowymi ziemniakami i młodą kapustą 29 zł
  • Pierś z kurczaka zagrodowego ze szparagami i sosem z trawy żubrowej 29 zł
  • Pierś z kaczki z piwem augustowskie noce, lawendą, wiśniami i leniwymi 38 zł
  • Filet z okonia z sosem rakowym, werbeną i soczewicą Beluga 32 zł
  • Domowe pierogi 8szt na słodko lub słono 13 zł

Desery

  • Lody waniliowe z owocami i bita śmietaną 12 zł
  • Ciasto dnia #jaglowska 10 zł
  • Domowa szarlotka z lodami 10 zł
  • Gorąca czekolada 8 zł
  • dodatki: bita śmietana 1zł, rum 4 zł, orzechy włoskie 2zł, gałka lodów 2 zł